Субота, 21.10.2017 | Вітаю Вас , шановний гість | Реєстрація | ВХІД

Турка-жемчужина Карпат ** Turka-the pearl of the Carpathians         В Турці

Новини Турківщини

Головна архіву новин » » 2017 » Червень » 3 » МОНУМЕНТ - 10 БОЖИХ ЗАПОВІДЕЙ ВЖЕ НЕВДОВЗІ МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ І В ТУРЦІ
03.06.2017 (22:37)

   МОНУМЕНТ - 10 БОЖИХ ЗАПОВІДЕЙ ВЖЕ НЕВДОВЗІ МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ І В ТУРЦІ

У рік відзначення 500-річчя реформації, церква ЄХБ у м. Турка, просить у Бога благословення на спорудження монументу 10-ти Заповідям Божим на території нашого міста і звертається до всіх християн міста Турка та голови міста: «Просимо Вас, підтримайте це починання».

У Біблії записані Заповіді Божі, які християни називають Законом Божим, що даний був людям через Мойсея.

«...1. І Бог промовляв всі слова оці, кажучи:

2. Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.

3. Хай не буде тобі інших богів передо Мною!

4. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.

5. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,

6. і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.

7. Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.

8. Пам’ятай день суботній, щоб святити його!

9. Шість день працюй і роби всю працю свою,

10. а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх.

11. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.

12. Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!

13. Не вбивай!

14. Не чини перелюбу!

15. Не кради!

16. Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!

17. Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!

(Книга Вихід 20:1-17.)

Десять Заповідей розміщені були на двох кам’яних скрижалях, бо в них містяться два накази:
любов до Бога і любов до ближнього.

Вказуючи на ці два види любові, Господь Ісус Христос на запитання, яка заповідь найважливіша в Законі, сказав:
«... Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе. На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять.» (Мф 22, 3740).

На видних місцях у нашому місті встановлено пам’ятники людям, які заслужили на велику пошану і людську пам’ять.

Ми прагнемо разом з усіма християнами міста встановити монумент Словам Бога, який створив досконалий світ і дав досконалий Закон, щоб люди могли щасливо жити на Землі. Через те, що люди забувають і нехтують Словом Божим, безупинно шириться зло, насильство, обман, ллється кров. Як це зупинити? Чи є такий шлях. Відповідь - ТАК! І цей шлях починається з Закону Божого.

- Знаємо, що Сам Бог дав цей Закон людству як вічний, незмінний стандарт добра, як зразок поведінки.

- Просимо Вас визначити місце для встановлення монументу «Десять заповідей Божих» в м. Турка.

- Віримо, що Десять Заповідей Божих стануть доступними для турківчан і знайдуть місце в людських серцях, будуть дзеркалом для душі і провідником до Христа.

- Вважаємо за доцільне здійснити спорудження монументу силами і коштами Турківської громади, а відкриття здійснити під час проведення Всесвітніх Бойківських фестин.

В Україні подібні монументи вже споруджено в містах Кропивницький, Рівне та Мелітополь.

З повагою пресвітер церкви ЄХБ в м. Турка Микола ЯЦКУЛЯК.

Газета "Бойківщина" №21,2017





Теги:  

Схожі матеріали :

Оцінка--> 
Переглядів: 389 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
0
3 Victor   (07.06.2017 15:03)
«Хіба Бог дійсно заздрісний ?»

Це антропоморфізм, коли об’єкт чи стихію наділяють людськими властивостями, в тому числі і непорочними та порочними страстями. Люди, котрі укладали Біблію, описували Бога так, як Його собі уявляли, а не як «бачили» в дійсності в процесі внутрішнього бачення. Тому тут тексти переповнені відносинами людини з Богом, як людини з людиною. Так легше було приписувати Богу те, що вважали за потрібне Йому приписати. «Заздрісний» – переклад неправильний. В тому місці стоїть слово «ревнитель». Щодо законів, заповідей та приписів, які буцімто комусь давав Бог, то в більшості це Божественне «право» – наслідок утворення юдаїзму, який намагався регламентувати зовнішнє та внутрішнє життя суспільства, котре було морально деградованим і таким чином привести його до якогось «нормального» стану. Але це не спрацьовувало, оскільки сам підхід був невірним. Люди просто не знали Бога. Вони створили для себе Бога в законодавчій ситуативній формі. Коли прийшов Бог – вони через законодавчу призму Його не розпізнали. Це найбільша небезпека, яку таїть в собі будь-яка релігія. Ставка на закон, обряд, доктрину, почуття – це релігійні чвари, ненависть, священні війни і т.д., все, що притаманно людству, котре Іменем Бога прикриває своє релігійне невігластво. Бог не такий, як Його описує Старий Заповіт. Це не книжник і не законник. Бог є любов. Як зазначив Емпедокл (495-430 до Р.Х.) з Акраганта (Агрігента): «Подібне пізнається подібним». Любов можна пізнати тільки в процесі любові і то не якоїсь абстрактної, а жертовної. А вже на основі цього можна укладати не тільки «священні писання», а й конституції. Те, що ми маємо сьогодні – це плід діяльності людей, відірваних від Божественної реальності. Це віртуальний світ з придуманим богом та законами, які нікуди не ведуть.

0
2 vuiko   (06.06.2017 13:41)
А хтось може сказати що значить "Бог заздрісний"? Хіба Бог дійсно заздрісний?

0
1 Єва   (04.06.2017 12:28)
О так. То вони можуть... Тема півня - релігія, наботова - ліс. Один щаробляє голоси на наступні вибори (на громаду ще два сміттєвоза можна буде купити і підзаробити), а другий просто заробляє. Курій ввів свої схемки... А бардак в місті почекає. Як казав некомпетентний на звіті - то таке було й за інших мерів.


УВАГА ! 3 1 квітня 2017р вводиться премодерація коментарів неавторизованих відвідувачів. Ваш коментар буде опублікований після схвалення модератором ! Деталі читайте тут...

Им'я *:
Email:
ВВ-коди       Завантаження зображень Зp

Правила спілкування на сайті
Код *: Якщо погано видно код безпеки , натисніть на нього. Він обновиться.